Unik

Fra NemID til MitID Erhverv

OPDATERING maj 2023: Vi er løbende i dialog med Domstolsstyrelsen og har nu fået besked om, at Digitaliseringsstyrelsen ikke lukker for NemID til erhverv pr. 30. juni som ellers var den oprindelige plan. Det betyder derfor, at  den nuværende løsning er gældende frem til 31. oktober 2023.

Bliv klar til overgangen fra NemID (OCES2) til MitID Erhverv (OCES3), der går ind i den afsluttende fase 30. juni 2023

Efter den 30. juni 2023 kan du ikke længere benytte NemID til at logge ind på de offentlige sider, banker osv. Det betyder også at dit nuværende NemID medarbejdercertifikat bliver ugyldigt.

Bruger du NemID medarbejdercertifikat til at åbne krypterede mails i Outlook, skal du være opmærksom på at mails, der stadig ligger i Outlook med hængelås på vil være tabt. Har du allerede journaliseret disse mails i Unik Advosys vil forblive dekrypterede. Og har journaliserede mails i Unik Bolig er disse mails ikke længere dekrypterede – og kan læses efter den 1. juli 2023.

Har du indtil nu benyttet medarbejdercertifikat til at sende og modtage sikkermail, så kan det stadig lade sig gøre efter overgangen til MitID, men det bliver mere besværligt, da den offentlige certifikatdatabase ophører med at eksistere. Har du dagligt behov for at sende og modtage sikre mails bør du overveje, at få en dedikeret sikkermail løsning.

Vi har desuden samlet en række nyttige links og vejledninger omkring overgangen fra NemID (OCES2) til MitID Ervhverv.

Nyttige links og vejledninger:

Har du en sikkermail løsning ved Vipre, eventuelt gennem Unik, klarer du hurtigt selv indsættelse af nyt certifikat ved at følge denne guide fra Vipre:
Læs om ”Bestilling og upload af certifikat ved Vipre”

Afløseren for NemID hedder MitID Erhverv
Læs om ”Hvad er MitID Erhverv?”
Tilslutning til MitID Erhverv

Er din organisation ikke allerede tilsluttet MitID Erhverv, skal I først gennemføre tilslutningen. Det involverer også migrering af eksisterende brugere herunder videreførelse af nuværende RID-numre, roller og rettigheder.

  1. Læs om ”Videreførelse af nuværende RID-numre”
  2. Læs om ”Sådan får I MitID Erhverv”
  3. Læs om ”Priser”

Du kan få overblik over dine eksisterende NemID / OCES2 certifikater på NemID Medarbejdersignatur portalen (bruger- og virksomhedscertifikater)

Det kræver, at LRA administrator (NemID administrator) logger ind på NemID Medarbejdersignatur portalen: Log ind her

Når du har fået overblik over dine NEMID / OCES2 certifikater, er du klar til at bestille nye MitID / OCES3 certifikater til erstatning for dine eksisterende certifikater.

MitID / OCES3 certifikater udstedes her