Unik

Pressemeddelelse: Markedsledende IT-virksomhed bliver til to: Unik styrker branchefokus

Vejle, 9. september 2024 

Med øgede ambitioner som kommende software-as-a-service-virksomhed har Unik System Design A/S, der beskæftiger mere end 240 medarbejdere på flere matrikler i landet, valgt at opdele sin virksomhed i to. Målet er at stå stærkere i forhold til de to brancher, som virksomheden leverer IT-løsninger til – advokatbranchen og ejendomsbranchen. 

Unik System Design A/S i Vejle har valgt at dele virksomheden i to selvstændige virksomheder med hver sit branchefokus.  

Som ledende leverandør af softwareløsninger til både advokatbranchen og ejendomsbranchen er det et vigtigt skridt for at styrke positionen på et marked, der kalder på mere og mere branchespecifik forretningsførelse – navnlig også internationalt.  

”Opdelingen af Unik sker som en del af en strategisk vækstrejse og betyder, at hver enhed nu kan fokusere fuldt ud på deres respektive markeder. Vi ønsker at gå fra at tænke software som helhed til i stedet at have virksomheder med fokuseret branchesoftware for at kunne skabe mest mulig værdi for vores kunder”, udtaler Jens Find, CEO for Unik System Design A/S. ”Selvom opdelingen er en stor udfordring, er det et vigtigt skridt i retning af at udvikle vores forretning. Vi har større ambitioner for begge virksomheder, og det er derfor også en forberedelse til opkøb og internationalisering. 

Opdelingen træder forventeligt formelt i kraft primo november 2024, hvor den del af virksomheden, der arbejder med it-løsninger til advokatbranchen, vil få nyt cvr-nummer og dermed nyt firmanavn, JustiSolutions. Resten af Unik fortsætter under sit nuværende navn med fokus på udelukkende ejendomsadministration.  

En ny verden 

Som tidligere annonceret er Unik ved at overgå til ren Software-as-a-service – også kendt som SaaS – hvorfor vi er i fuld gang med at udvikle og levere cloudbaserede produkter: HabiCen til digital ejendomsadministration vil erstatte det nuværende Unik Bolig, og JustiCase til juridisk sagsbehandling vil erstatte Unik Advosys. Dette er fortsat planen. Samtidig blev det offentliggjort, at den hollandske kapitalfond, Main Capital Partners, havde opkøbt en majoritetsandel i Unik for at fungere som strategisk partner og støtte i overgangen til SaaS. Ejerkredsen fortsætter uændret i de to virksomheder. 

Om Unik
Unik blev grundlagt i 1985 og er en innovativ dansk, branchespecifik softwareleverandør med +240 medarbejdere og konsulenter siddende i Vejle, Aalborg, København og Warszawa. Med næsten fire årtiers erfaring har virksomheden positioneret sig med markedets mest anvendte softwareløsninger og er kendt for sine produkter: Unik Bolig til ejendomsbranchen og Unik Advosys til advokatbranchen. Unik servicerer mere end 900 kunder lige fra små og store private og almene boligforeninger til advokatkontorer og juridiske afdelinger i hele Danmark. 

 

Kontaktoplysninger 

Jens Find, CEO: 27 27 11 12