Unik

AI skal bruges ansvarligt: Unik er med i nyt, landsdækkende AI-projekt

Hos Unik ønsker vi at være med i front og bidrage til en ansvarlig brug og udbredelse af AI. Til gavn for vores kunder, den danske IT-branche og resten af verdenen.

Kunstig intelligens er ikke længere noget, som vi kun ser på film. Det er en allestedsværende realitet – også i Danmark – og navnlig inden for softwareudvikling. Men med ny banebrydende teknologi, følger ofte en øget risiko for fejlbrug. Dermed er det også vigtigt, at der er nogen, der går forrest og viser vejen.

Unik deltager derfor i et nyt, landsdækkende forskningsprojekt faciliteret af Syddansk Universitet og seks øvrige forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Med projektet Human-Centered Adoption of Artificial Intelligence for Software Engineering in Denmark – også kaldt projekt AI4SE1DK – vil der blive udviklet løsninger med menneskelig brug og etik for øje. Hos Unik sætter vi stor ære i at være med i front:

– Vi er begejstrede for at deltage i projektet, der har til formål at sikre en bæredygtig og etisk ansvarlig implementering af AI i Danmark. Projektet vil ikke alene bidrage til optimeringen af vores udviklingsprocesser, men også forberede os på nye AI-drevne produktmuligheder, ligesom det vil give os en dybere forståelse for de færdigheder, der er nødvendige for softwareudvikling i en AI-centreret verden, udtaler Bo Jensen, der er Head of Development hos Unik.

Målet med projekt AI4SE1DK er at optimere implementeringen af AI i udviklingsprocesserne hos danske softwarevirksomheder på menneskelige præmisser og dermed få skabt en best practice for ansvarlig AI-integration, som kan inspirere resten af verden. For Unik handler det også om at sikre fremtidens rammer for softwareudvikling:

– Det er vigtigt for os at gå forrest, når det kommer til at sikre bæredygtige rammer for den fremtidige udvikling af software og dermed de arbejdsprocesser, som møder fremtidens udviklere. Ligesom Unik fra dag ét har støttet ankomsten af IT-universitetet i Vejle næste år,  hvor de første studerende netop bliver på en bacheloruddannelse inden for AI, udtaler Uniks CEO, Jens Find. 

Projekt er delvist finansieret af Innovationsfonden med 20 millioner kroner og løber frem til år 2029, hvor Unik vil bidrage med 750 arbejdstimer om året til testning og ansvarlig implementering af AI i vores softwareudvikling. Det bliver til 3000 timer i alt. Derudover deltager en række af andre danske it-virksomheder.

Unik vil i den forbindelse løbende holde kunder, partnere og øvrige interesserede orienteret om vores deltagelse i projektet via vores sociale medier, nyhedsbreve og her på unik.dk.

Læs mere om projekt AI4SE1DK her.